Stolphuset grund är på plats. Huvudhuset är förankrat högst på berget medan olika spång och terrasser flödar ut över den starkt sluttande skogen.

Nu ska det byggas småhus och utemiljö som förstärker detta hus men också ger mer tillfällen för uteliv. Spännande utmaning tycker vi. fortsättning följer..

Byggnationen av villa Nisu har gått otroligt snabbt. I nästa vecka är det slutbesiktning och familjen kan flytta in och påbörja livet i skogen på berget. se bilder från byggnationen ..

Ett stort hus med tydliga originaldetaljer och stil från 50-tal. Detta var starten då vi fick uppdraget att göra utemiljö med verkstad, poolhus och pool till ett befintligt hus i Djursholm.

Bland skog och berg högt beläget på värmdö byggs nu Villa Nisu.

Huset som består av tre volymer med olika karaktär har bundits samman med länkar i glas. Huset har en organisk form och på så sätt kommer naturen nära inpå och emellan volymerna. Volymernas storlek och takhöjd har tagits fram efter deras funktion. Tillsammans bildar de en helhet som påminner av naturens spel och olikheter. När varje rum får kontakt med utsidan i fler än ett eller två väderstreck känner man sig mer omsluten av naturen utanför- den ska ständigt göra
sig närvarande. Vi låter den vilda terrängen vara. Moränsten, mossa, träd och blåbärsbuskar får stå kvar.

I ena byggnadsvolymen och kärnan i huset finns köksdelen. Utifrån denna når man alla husets övriga volymer. Föräldrarna får en egen del med badrum, sovrum och ateljé i byggnadens ände. I husets andra ände är de sociala ytorna belägna. Även de social ytorna får en egen volym. Byggnadsvolymerna har olika nivåer på golvbjälklaget efter terrängen vilket ger ytterligare variation men också närhet till marken.

Huset kläs i stående granpanel behandlat med järnvitriol. Fönsterdetaljer i mörkgrå samt invändiga material en sober lek med olika trä- och naturmaterial.

https://www.ehark.se/villa-nisu/

Stolphus i salthamns skog som vi ritat tillsammans med M- arkitektur har börjat byggas!

Det är det andra av 5 st som ritats under förra året som nu börjar ta form. Vi är mycket förväntansfulla på resultatet.

Läs mer om stolphuset under pågående projekt.

 

Nu är takpriset 2017 igång där vi är med i juryarbetet. Tävlingen startar 1 september och pågår till 29 oktober. En vinnare kommer att presenteras den 7 november på Nordic Architecture Fair.

http://www.protan.se/takduk-och-…/…/takpriset/takpriset2017/ –
bilden visar förra årets vinnare: ursviksskolan i Sundbyberg