Bygget invändigt i skärgården fortsätter. Det första vi kommer möta när vi träder in i huset är vyn över pool och skärgårdsnatur, I nuläget är poolen på andra sidan glaspartierna bara en betonglåda men så småningom kommer en vattenspegel synas här. En trappa till höger i bilden tar oss upp till övre plan. Den dubbla takhöjden i entrén ger en förståelse för husets sammansättning och hur vi ska orientera oss.

Siktlinje från bygget av ny villa i stockholms skärgård.

Bild på interiör från smart & greens konceptbutik i Stockholm som öppnade i början på sommaren.

Skyltning och inredning börjar komma på plats. Smart & greens första konceptbutik har tagits fram i nära samarbete med upphovsmännen. Projektets röda tråd har tidigt tagit ställning till varumärket med dess ledmotiv aktivitet och hälsa. I butiken kan man både köpa med sig nyttig mat men även sitta ner och äta på plats. Konceptet för inredningen ska inspirera till aktiv träning samt hälsosamt liv. Ytterligare lager är små påminnelser om idrottshallar från skolgympans förgångna tid.

På ritbordet finns skisser på hotellboende ute i naturen. Hotellet som ligger på Gotland ska expandera och erbjuda hotellrum avskiljt från huvudhuset. Konceptet bygger på boende med en asketisk känsla och stark koppling till den direkta miljön. Vi har jobbat med en till synes enkelhet men då besökaren närmar sig byggnaden upptäcker hen små finesser och funktioner. Dessa vill försäkra besökaren om att den kommer bli omhändertagen av både byggnad och natur.

Strax Innan jul togs denna bild på bygget i stockholms skärgård där stommen nu kommit på plats. Mellan huskropparna syns poolen som senare kommer omslutas av trädäck behandlat likt fasaden med organo wood. Fortsättning följer i vår.

Kall och hård tegel lättas upp av varma träinslag i form av djupa fönsternischer både på insida och utsida.  De utstickande träramarna runt glaspartier exteriört skyddar mot solens strålar under sommarhalvåret när solen står högt men låter värmen nå huset under vintern då solen står lågt. På så sätt fungerar nischerna som energisparare. Interiört används den djupa nischen till fast inredning som sittplats/soffa eller arbetsbord.  (se ritning nedan)

EHA kommenterar hur köket speglat samhällets strömningar i en intressant artikel skriven av Niklas Malmborg.

I senaste numret av plaza kök och bad omnämns EHA i samband med en artikel om kökets utveckling och utformning från förra århundradet till idag.

På en kulle i södra stockholm med den här utsikten har ett nytt projekt påbörjats. Beställarna har efterfrågat ett hus som sticker ut och tar plats med eget unikt språk. Fortsättning följer..