Bygget är igång. Grundelementen är nu på plats i sutterängplan och garage. Nästa vecka läggs golvvärme och armering.

Restaurang Nya Torg öppnades strax innan sommaren- ett projekt som EHA varit delaktig i under våren.

Villa S öppnar sig mot skärgårdens vatten. Den L formade planen vänd mot syd syd/väst fångar upp solens strålar från mitt på dagen till kvällen. Husets sociala rum, ett stort öppet kök med direkt anslutning till en terrass är planerat på övre plan för att ta del av utsikten mot vattnet.

Interiör i Villa S. Till vänster mot sydväst når eftermiddagens ljus husets inre delar genom ett långt parti med vertikala fönsterpartier. Ett skärmtak av 42x 42 träraster förhindrar direkt solljus och ger en dramatisk skuggeffekt. Blicken dras till vertikala fönster i rummets ände som låter naturen bli en del av interiören.

Under våren har skisserna för en ny villa i stockholms skärgård utformats. Beställaren eftersökte en bostad med många uteplatser under tak, influerat av new england husens verandor. Dessa idéer har omtolkats att samstämma med omgivningen på platsen- en bergig kulle i skärgårdsmiljö. I form av utskjutande balkar och indelning av fönsterpartier blir husets bärande konstruktion exponerad. Stående panel i borstad gran ger ännu en komplimang till naturen som omger huset.

En snabb kombobild på färger och material till den nya lunchrestaurangen. kakel, puts och mörkgrå med NCS S-5500-N som bas. Accentfärg RAL 6009 Fir Green. Detaljer i mässing och kork.

Här är lokalen som snart ska bli lunchrestaurang med öppet helkaklat kök längst bort i bild. Putsade väggar ska ge känslan av sten och betong som möter ett mörkgrått undertak. En buteljgrön färg ger accent på dörrar och stolar. Restaurangen ska få en industriell känsla utan att bli för kall. Därför jobbar vi med varmare detaljer som kork till menyer och tavlor.

Vi har tagit på oss skyddshjälmarna och tittar på lokaler. i och med ett nytt uppdrag där ett butikskoncept ska ta form sökes bra lägen och rumsliga kvaliteer.

Ombyggnationen i Bromma är igång och om några veckor kommer det se ut något som den här illustrationen som gjordes  i skissskedet. En lång korridor med slutna väggar har blvit ett öppet kök med grå nyanser och rostfria detaljer. Kika gärna in på beställaren, Cecilia Öhrn s blog;

http://blogg.skonahem.com/koksrenovering