Kök Bromma

Beställaren eftersökte en helhetsplanering för entré-planet i deras tillbygggda egnahemshus i Bromma. Uppdraget var att omarbeta en mörk korridor och instängt kök.

Slutlösningen blev en lång bänkyta öppet mot vardagsrummet för socialt umgänge och kontakt. Vasken är dold bakom en bit vägg som behållts för att till viss del låta rumsindelningen fortfarande vara närvarande. Öppningen av befintlig vägg lät matbordet stå fritt och få mer kontakt med braskamin och sällskapsrum.

En klädkammare har omarbetats till skafferi med dold förvaring. Wcdörren flyttades och på så vis kunde korridoren tas bort och köket bli större än tidigare.

Mer om resultatet och processen finns att läsa på:

http://blogg.skonahem.com/koksrenovering/category/ritningar/

http://blogg.skonahem.com/koksrenovering/2014/02/04/arkitekthjalp-eller-inte/