Villa Brunnsnäs

På entréplanet finner man bostadens mest sociala rum – alla med utsikt över vattnet. Från köket når man uteterrassen som till viss del är under tak. På övre plan är barnens sovrum, ett sällskapsrum samt mindre badrum.

Konstruktionen består av regelsystem i trä i upprepande 1200 mm dimensioner som även kan läsas exteriört. Liggande träpanel bryts av vertikala stående läkt vid varje regel. Yttertak i bandtäckt plåt.

Ett permanenthus i skärgårdsmiljö. Ett försök att bibehålla karaktär av fritidshus trots byggnadens stora utvidgning av ytor och volym. Huset är beläget på en kraftigt sluttande tomt mot vattnet. Den långa huskroppen följer markens horisontella linje och forsätter i ett övre plan. Ett tak som kragar ut över den nedre volymen får byggnadens fasadliv mot vattnet att se lägre ut och mer passande i miljön.