Villa S

Beställaren eftersökte en bostad med många uteplatser under tak, influerat av new england husens verandor. Dessa idéer har omtolkats att samstämma med omgivningen på platsen- en bergig kulle i skärgårdsmiljö. I form av utskjutande balkar och indelning av fönsterpartier blir husets bärande konstruktion exponerad. Stående panel i borstad gran ger ännu en komplimang till naturen som omger huset.

Villa S öppnar sig mot vattnet och inloppet. Den L formade planen vänd mot syd syd/väst fångar upp solens strålar från mitt på dagen till kvällen. Husets sociala rum, ett stort öppet kök med direkt anslutning till terrass är planerat på övre plan för att ta del av utsikten mot vattnet.

Till vänster mot sydväst når eftermiddagens ljus husets inre delar genom ett långt parti med vertikala fönsterpartier. Ett skärmtak av 42x 42 träraster förhindrar direkt solljus och ger en dramatisk skuggeffekt. Blicken dras till vertikala fönster i rummets ände som låter naturen bli en del av interiören.

Det första besökaren möter vid inträdet av huset  är vyn över pool och skärgårdsnatur,  En trappa till höger från entren tar oss upp till övre plan. Den dubbla takhöjden i entrérummet ger en förståelse för husets sammansättning och hur orienteringen sker i byggnaden.